088 - 123 0 888 info@ipaf.nl

Sinds februari ben ik werkzaam op het hoofdkantoor van ARBO OpleidingsCentrum.Voor ik bij ARBO OpleidingsCentrum begon, was ik werkzaam in een branche waar ik me vooral richtte op het mooi presenteren van mode en hardwaren, een wereldje met voornamelijk veel vrouwen ūüėČ Mijn vrouwelijke pumps en modieuze sneakers heb ik sinds februari omgeruild voor een paar niet al te charmante, werkschoenen met stalen neus. En ben nu werkzaam in een branche met vooral heel veel mannen! Zij komen bij ARBO¬†OpleidingsCentrum om een¬†heftruck -,¬† reachtruck – of hoogwerker certificaat te halen.

DSC_24782    DSC_2327

‚ÄúWat doe jij dan eigenlijk¬†in zo‚Äôn mannelijk bedrijf? ‚ÄĚ Nou… Ik richt me voornamelijk op de marketing activiteiten binnen het bedrijf. En ik rijd niet op een heftruck :-). ¬†Gelukkig zijn er tegenwoordig wel steeds meer¬†vrouwen die zich inschrijven voor onze cursussen. Helaas wordt rijden in een heftruck nog steeds gezien als een mannending. ¬†Ik zou best op zo’n heftruck kunnen scheuren denk ik! Maar ik houd me vooralsnog lekker alleen bezig met de marketing van¬†ARBO OpleidingsCentrum!

Tja en als je ergens over schrijft moet je natuurlijk wel weten waar je over praat. Dus alle reden om zelf eens een keer de heftruckcursus te volgen en me als vrouw een dagje te mengen tussen alle mannen (en gelukkig ook nog 1 andere vrouw) met stalen neuzen :-).

DSC_2482

Samen met onze stagiaire Hans, sluit ik aan bij de rest van de cursisten om weer eens ouderwets in de schoolbanken te gaan zitten en te luisteren naar alle ins en outs over “het veilig werken met een heftruck”. Stilzitten en alleen maar luisteren is voor mij altijd erg lastig. Doordat het theoriegedeelte alleen ‘s morgens plaats vindt en er veel interactie tussen¬†de instructeur en de cursisten is, lukt het mij aardig om de aandacht er bij te houden. Later in de ochtend wordt mijn aandacht op de proef gesteld,¬†want er volgt¬†een officieel examen. ¬†7 fout van de 25 vragen mag je hiervoor hebben om te slagen.

HET MOMENT ¬†………. Jeeeee geslaagd !!!! Met 5 foutjes heb ik mijn theoriegedeelte weten te behalen. Het was zeker een leerzaam ochtendje. Ik weet nu ook hoe het zit met het zwaartepunt, werklast, veiligheid en technische aspecten van het werken met een heftruck.

En dan nu snel een datum prikken om mijn praktijkexamen te halen. Het vervolg: “Mijn eerste ritje op een heftruck”. Tot snel!

Groetjes Melissa