088 - 123 0 888 info@ipaf.nl

Heftruckopleiding

 “Heftruckchauffeur”, momenteel is er een grote vraag naar! Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. In deze magazijnen werken ruim 210.000 heftruckchauffeurs en magazijnmedewerkers.

Jaarlijks gebeuren er volgens de brancheorganisatie 1500 bedrijfsongevallen met heftrucks, waarvan gemiddeld zeven met dodelijke afloop. „Tachtig procent van deze ongevallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Het aanrijden van een voetganger komt het meest voor, gevolgd door een medewerker die op de heftruckvork staat en gelift wordt of ‘even meerijdt’ en van de heftruck af valt.”

Vanuit Arbowetgeving wordt voor het rijden op een heftruck, deskundigheid vereist. Ook moet een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek bieden. Iemand die werkzaam is met een heftruck moet dus geschoold zijn. Een baan vinden is niet gemakkelijk, en dus kun je maar beter goed voorbereid op zoek gaan.
Want bedrijven die op zoek zijn naar een heftruckchauffeur, zullen eerder geneigd zijn om al iemand met een certificaat aan te nemen.

Tegenwoordig kun je al een certificaat halen in één dag. Let echter wel goed op de kwaliteit van de opleider.

Bij Arbo Opleidingscentrum hebben we gecertificeerde instructeurs in dienst die u een landelijk erkende heftruckopleiding geven. Behalve veiligheid en een snelle opleiding, leveren wij kwaliteit en kunnen wij de heftruckcursus voor een scherpe prijs aanbieden. De heftruckopleiding begint ’s morgens met het theoriegedeelte, de ochtend wordt daarna afgesloten met een theorie examen. In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een heftruckcertificaat.

En kan hij/zij, als werkzoekende dus fijn gaan solliciteren naar een leuke baan als heftruckchauffeur! Tegenwoordig zijn er diverse uitzendbureaus waar je kunt informeren naar een baan als heftruckchauffeur. En er zijn zelfs een aantal speciale logistieke uitzendbureau’s en brancheorganisaties waar je een kijkje kan nemen!

Wie weet zien we je binnenkort bij ARBO OpleidingsCentrum!

(Bron: Telegraaf)

Heftruckchauffeur