088 - 123 0 888 info@ipaf.nl

Mijn eerste keer…

Nu was HET dan eindelijk zover! Mijn eerste keer…. En eigenlijk verliep het best wel vlot en soepel. Een aardige instructeur en binnen een uur zat het erop! Een kreet van blijdschap, “ik heb het gedaan”  Wie had dat ooit gedacht…..?

heftruckcursus

Ruim een maand geleden volgde ik als medewerker van Arbo Opleidingscentrum de heftruckcursus: “het veilig werken met een heftruck”. Bij Arbo Opleidingscentrum richt ik me voornamelijk op de marketing activiteiten binnen het bedrijf. Tja en als je ergens over schrijft moet je natuurlijk wel weten waar je over praat. Dus alle reden om zelf eens een keer de heftruckcursus te volgen. Met 5 foutjes heb ik deze dag mijn theoriegedeelte van de heftruckcursus weten te behalen. Een zeer leerzaam ochtendje! Vandaag het vervolg: MIJN PRAKTIJKEXAMEN…..

heftruckcertificaat       Heftruckcursus

In de maand na het behalen van mijn theorie-examen, eindelijk een gaatje kunnen vinden in mijn planning om een eerste ritje te maken op de heftruck. Het lijkt wel alsof ik weer voor de eerste keer autorijles heb! Veiligheidsschoenen aan, check! Veiligheidsgordel om, zithoogte checken, remmen checken, vork heffen een neerlaten en nog een aantal checks. Een heftruck wordt natuurlijk gebruikt om zware goederen van het ene punt naar het andere te verplaatsen. Vaak een korte afstand waarbij het doel het in- of uitladen van een transportmiddel is. Hierbij is het doel van de heftruckchauffeur om de goederen veilig te verplaatsen. Natuurlijk ook rekening houdend met mijn eigen veiligheid en die van anderen in de omgeving. Dus na alles gecontroleerd te hebben, begint de heftruckcursus en mag ik dan eindelijk een stukje gaan rijden, joehoe!

Eerst even rondrijden om te wennen aan de heftruck, daarna achteruitrijden, keren , ook in een smal pad word ik meteen voor de leeuwen gegooid! Maar ik laat me iet gek maken en zet mijn ritje met de heftruck voort. Stukjes rijden, keren, zware pallets verplaatsen, stapelen en op hoogte wegzetten. Nog lang geen pro, maar HET LUKT ME!! En dus: mijn heftruckcertificaat in de pocket! YEAHHH! Tegenwoordig staat in elk magazijn een heftruck, dus altijd handig zo’n heftruckcertificaat.

Het bewijs: Ook vrouwen kunnen prima heftruck rijden! Dus dames… Check nu snel even de ARBO-site en schrijf je ook in voor je heftruckcertificaat!

Groetjes Melissa

Screenshot_20160524-121601 (1)        heftruckcertificaat

DOE NU EEN  GRATIS PROEFEXAMEN !!!